Карамелизиран крем
Време е за един лек и неустоимо вкусен десертен крем
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В тенджера с дебело дъно се сипват продуктите в следната последователност: млякото, захарта, ванилията и накрая содата. Тенджерата се слага върху котлон и се загрява на много ниска температура, като течността се бърка бавно. Процесът продължава до приготвянето на гъста бледокафява смес. Бърка се периодично по няколко минути. Ако кремът се сгъстява бавно, към него може да се прибави малко нишесте. Готовият крем се разлива в подходящи десертни чаши и се оставя да се охлади.
Още по темата
Белтъците се разбиват на сняг. Захарта се кармелизира и се залива с млякото. След като карамелът се разтвори в млякото, се прибавят леко разстопеното масло, ванилията,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп