Крем с карамел и грис

Сладко и нежно карамелено изкушение


Начин на приготвянe
Маслото се слага в тенджера да се разтопи. Сипва се гриста и се пържи до златисто. Слага се захарта и се пържи до бледо кафяво, при непрекъснато бъркане. Изсипва се топлото прясно мляко и пак се бърка, а като заври, котлонът се намалява. Вари се до сгъстяване. Така приготвената грис се сипва в чаши за мелба или в купички.
Още по темата

Грисът се запържва в маслото до златисто. През това време се прави сироп от захарта и 3 ч.ч. вода, с който се залива гриса. Бърка се до сгъстяване. Добавя се начупения...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп