Карамелен сладкиш с ягоди

Този лесен сладкиш с ягоди и карамел е истинско изкушение


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Захарта се карамелизира в тавата, в която ще се пече сладкиша. Върху изстиналия карамел се излива разтопеното масло. Тавата се поставя в камерата на хладилника, за да се втвърди маслото. След като се извади се нареждат нарязаните ягоди. Разбиват се жълтъците с половината захар. Отделно се разбиват белтъците на твърд сняг, като постепенно се прибавя останалата захар. Белтъците прибавяме към жълтъчната смес, бъркайки с дървена лъжица. Към тази смес прибавяме пресятото брашно, предварително смесено с бакпулвера. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за около 45 минути като се проверява с клечка за зъби.
Още топъл (не горещ) сладкишът се обръща в поднос или тортена чиния.
Още по темата

В малка тенджера се разбърква захарта с водата. Довежда се до кипване (не бива да кипи!!) и се вари до пълното разтваряне на захарта, след което се кипва. Оставя се да...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп