Карамелен сладкиш с банани
Пухкав сладкиш с невероятен вкус
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В малка тенджера се разбърква захарта с водата. Довежда се до кипване (не бива да кипи!!) и се вари до пълното разтваряне на захарта, след което се кипва. Оставя се да ври, без да се разбърка около 10 минути или докато придобие карамелов цвят. Изсипва се в намаслена и покрита с хартия за печене тава, а отгоре се нареждат нарязаните на тънки кръгчета два банана. Брашното се пресява със содата и канелата. Отделно в голяма купа се сипват леко разбитите яйца. Прибавят се кафявата захар, олиото и есенцията. Сместа се разбърква леко и се прибавя брашното. Най-накрая се сипват пюрираните останали два банана и тестото се разбърква. Изсипва се върху бананите. Сладкишът се пече непокрит 40 минути в предварително загрята на 180С фурна. Изважда се от фурната и се обръща. Отлепва се хартията за печене.
Още по темата
Белтъците се разбиват на сняг. Захарта се кармелизира и се залива с млякото. След като карамелът се разтвори в млякото, се прибавят леко разстопеното масло, ванилията,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп