Шоколадов сладкиш с мента
Шоколадово изкушение с дъх на мента
Приготвяне
70 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Жълтъците се разбиват със захарта. Отделно се разтопяват на водна баня шоколада с маслото и ситно нарязаните листенца мента. След като хубаво се разбият жълтъците, се добавят шоколадът и маслото, какаото, ванилията и есенцията ром. Отделно се разбиват белтъците на твърд сняг. Добавят се към жълтъците и се разбърква бавно с лъжица. Прехвърля се в малка тавичка, намазана с масло, и се пече в предварително загрята фурна на 180С за около 40-45 минути. Оставя се хубаво да изстине преди нарязване. По желание поръсете с пудра захар и листенца мента.
Още по темата
Маслото и шоколадът се разтопяват на водна баня. Щом леко се охладят, към тях се добавят млякото, орехите и брашното. Накрая се прибавят яйцата - наведнъж,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп