Канелени бисквити с портокал

Коледа не може да мине без ароматни бисквити


Начин на приготвянe
Захарта се разбива с яйцата. Към брашното се добавя содата, канелата и настърганата портокалова кора. Маслото и олиото се смесват и се добавят към яйчната смес. Разбърква се добре и се изсипва към брашното. С намаслени ръце се измесва тесто. Ако е необходимо добавете още брашно. Разделя се на части, които се разточват и се изрязват с формички по желание.Нареждат се в покрита с хартия за печене тавичка. Пекат се в умерена фурна до златисто. Може да ги декорирате с течен шоколад.
Още по темата

Брашното се пресява заедно със содата и солта. Маслото се разбива със захарта. Добавят се яйцето, жълтъкът и кората. Всичко се разбива добре до...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп