Канелени мъфини
Невероятно вкусни, ароматни и лесни за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Фурната се загрява на 200 С. Формичките за мъфини се намасляват. В голяма купа се смесват брашното, бакпулверът, канелата и солта. В друга купа се разбъркват маслото, ваниловата есенция, захарта, млякото и яйцето. Течната смес се влива към брашното и се разбърква внимателно. Разбърква се добре. Ако се използват плодове - нарязани или цели, те се овалват в брашното и се прибавят към сместа. Във всяка форма за мъфини се поставя по една лъжица от тестото. Мъфините се пекат 15-20 минути до златист цвят.
Още по темата
Авокадото се обелва и се маха костилката. Нарязва се на малки кубчета и се полива с лимоновия сок. Беконът се нарязва на дребни кубчета и заедно с авокадото...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп