Канелени мъфини

Канелени мъфини Лакомник

Невероятно вкусни, ароматни и лесни за приготвяне

Канелени мъфини
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

150 г разтопено масло

250 г брашно

1 с.л. бакпулвер

1 и 1/4 с.л. канела

1/4 ч. л. сол

1/2 ч.л. ванилова есенция

150 г захар

150 мл прясно мляко със стайна температура

1 яйце 

100 г плодове

Начин на приготвянe

 Фурната се загрява на 200 С. Формичките за мъфини се намасляват. В голяма купа се смесват брашното, бакпулверът, канелата и солта. В друга купа се разбъркват маслото, ваниловата есенция, захарта, млякото и яйцето. Течната смес се влива към брашното и се разбърква внимателно. Разбърква се добре. Ако се използват плодове - нарязани или цели, те се овалват в брашното и се прибавят към сместа. Във всяка форма за мъфини се поставя по една лъжица от тестото. Мъфините се пекат 15-20 минути до златист цвят.

Още по темата
Още по темата
Мъфини с авокадо
Авокадото се обелва и се маха костилката. Нарязва се на малки кубчета и се полива с лимоновия сок. Беконът се нарязва на дребни кубчета и заедно с авокадото...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц