Какаови кифлички

Пухкави и меки кифлички за всеки ден


Начин на приготвянe
Смесваме водата, захарта, маслото, какаото и ванилиите, докато се разтопят захарта и маслото. Оставяме сместа да се охлади. След това прибавяме 2 жълтъка, маята и брашно, колкото е необходимо до получаване на еластично тесто. Оставяме тестото да втаса, покрито с кърпа. След това разточваме и нарязваме на триъгълници. Слагаме мармалад и навиваме кифличките. Подреждаме в тава, покрита с хартия за печене. Отново покриваме кифличките с кърпа и оставяме да втасат добре. Печем в предварително загрята на 180С фурна до златисто. Готовите кифлички може да декорираме с разтопен шоколад.
Още по темата

Смесваме в купа олиото, разтопеното масло, киселото мляко, в което сме разтворили содата, яйцето и разбъркваме добре. Прибавяме брашно и месим докато се получи средно...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп