Италианска крем супа

Изкусително и лесно предложение от италианската кухня


Приготвяне
50 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 200°С. Поставете прошутото в тава и печете в продължение на 6-7 минути, докато резенчетата станат хрупкави. Междувременно загрейте маслото в голяма тенджера и запържете лука и картофите за 3-4 минути. Добавете граха и зеленчуковия бульон. След като сместа кипне, отстранете капака и оставете да къкри 10-15 минути, докато картофите омекнат. Накрая поръсете със стръковете босилек и пюрирайте с помощта на пасатор. Подправете на вкус. Сервирайте с хрупкавите парченца прошуто и лъжица гъсто кисело мляко и листинце босилек.
Още по темата

Сгорещете олиото и запържете в него лука и чесъна ситно нарязани. Добавете доматите ситно нарязани и задушете супата 5 минути. Доливайте с бульон. Подправете със...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп