Италианска доматена супа

Италианска доматена супа Лакомник

Апетитна идея за бърза доматена супа

Италианска доматена супа
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/2 ч.ч. олио

4 глави лук

1 скилидка чесън

1 кг домати

1 л бульон от месо (може и на кубчета)

сол

черен пипер

щипка захар

босилек

1 стрък магданоз

1 малко клонче мащерка

1/4 л сметана

50 г сварен ориз

препържени кубчета от бял хляб

Начин на приготвянe

Сгорещете олиото и запържете в него лука и чесъна ситно нарязани. Добавете доматите ситно нарязани и задушете супата 5 минути. Доливайте с бульон. Подправете със солта, черния пипер и захарта и оставете още 20 минути леко да ври. Добавете билките. Оставете супата захлупена още 10 минути, за да поеме аромата (изсушените билки трябва да поврат повече). Прекарайте през цедка, застройте със сметаната и добавете сварения ориз. Сервирайте с препържените кубчета хляб.

Още по темата
Още по темата
Доматена супа с царевица
В тенджерата се запържете дребно нарязаният лук в сгорещена мазнина. Натрошете кубчето бульон. Добавят се рендосаните домати и половината...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц