Италианска сватбена супа

Италианска сватбена супа Лакомник
Италианска сватбена супа
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 филия хляб

60 мл прясно мляко

30 г настърган пармезан

4 скилидки чесън

сол на вкус

черен пипер на вкус

350 г пилешка кайма

2 ч.л. зехтин

1 шепа салата цикория

2 л пилешки бульон

60 мл бяло вино

100 г паста по избор

Начин на приготвянe

Изрежете кората от хляба и го накиснете с млякото. Смесете настъргания пармезан със ситно нарязания лук, половината от пасирания чесън, сол, черен пипер. Изцедете хляба от млякото и го прибавете към сместа с лука. Прибавете каймата, разбъркайте добре и оформете кюфтета. Покрийте с фолио и оставете за 1 час в хладилник. Загрейте маслото запържете останалия чесън за минута, залейте с бульона и оставете да кипне. Прибавете пастата и варете за 5 минути. Намалете отъня, прибавете кюфтетата и ситно нарязаната салата. Варете за около 5 минути и разлейте супата в порционни чинии.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц