Индийска пилешка супа

Пригответе бързо и лесно тази пилешка супа


Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Пилето се измива добре и се залива със студена вода. Вари се на слаб огън около 1 час, като от време на време се обира пяната. След това се прибавят нарязаните зеленчуци, посолява се и варенето продължава. През това време оризът се запържва в силно сгорещено олио. Когато стане прозрачен е изсипва при пилето и се вари докато омекне. Свареното пиле се изважда и се накъсва на парченца. Слага в супени купички. Добавят се счуканите орехови ядки и по 1 резен лимон. Налива се супата и се поръсва с лют червен пипер.
Още по темата

Сваряват се бутчетата, обезкостяват се и се накъсва месото. Прецежда се бульона и в него се сваряват ситно нарязаните лук и морков. Връща се обратно свареното вече...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп