Зеленчуково рагу с кренвирши

Лесна и икономична идея за обяд


Приготвяне
45 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Нарежете картофите на половина или четвъртинки, тиквичките и чушките на кубчета. Лука и чесъна наситнете. Кренвиршите нарежете на филии. Загрейте масло и запържете на силен огън картофите. Подправете с чесън, сол и черен пипер. Намалете огъня и задушете под капак за 20-25 минути при периодично разбъркване. Отнемете от огъня и оставете още 5 минути под капак и преместете в чиния. В мазнината от картофите задушете кренвиршите на умерен огън за 10 минути. Добавете нарязаните зеленчуци, подправете и гответе докато омекнат. Прибавете тиквичките и гответе още 5 минути. Прибавете картофите и задушете под капак за 5 минути. Сервирайте ястието горещо.
Още по темата

Измийте и подсушете месото. Почистете чесъна, нарежете го на ситно, смесете го с кетчупа и соевия сос. С получения сос намажете месото. Измийте чушките, почистете ги и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп