Зеленчуково рагу с кренвирши

Зеленчуково рагу с кренвирши Лакомник

Лесна и икономична идея за обяд

Зеленчуково рагу с кренвирши
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г малки картофи

2 с.л. олио

1/2 ч.л. чесън на прах

сол на вкус

черен пипер на вкус

400 г пилешки кренвирши

1 глава лук

4-5 скилидки чесън

2 сладки чушки

2 с.л. розмарин

1 тиквичка

Начин на приготвянe

Нарежете картофите на половина или четвъртинки, тиквичките и чушките на кубчета. Лука и чесъна наситнете. Кренвиршите нарежете на филии. Загрейте масло и запържете на силен огън картофите. Подправете с чесън, сол и черен пипер. Намалете огъня и задушете под капак за 20-25 минути при периодично разбъркване. Отнемете от огъня и оставете още 5 минути под капак и преместете в чиния. В мазнината от картофите задушете кренвиршите на умерен огън за 10 минути. Добавете нарязаните зеленчуци, подправете и гответе докато омекнат. Прибавете тиквичките и гответе още 5 минути. Прибавете картофите и задушете под капак за 5 минути. Сервирайте ястието горещо.

Още по темата
Още по темата
Пилешко рагу
Измийте и подсушете месото. Почистете чесъна, нарежете го на ситно, смесете го с кетчупа и соевия сос. С получения сос намажете месото. Измийте чушките, почистете ги и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц