Зеленчуково рагу

Зеленчуково рагу Лакомник
Зеленчуково рагу
Време за приготвяне
Приготвяне
70 минути
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 кг тиквички

1 кг лук

1 кг чушки

1 кг моркови

1 кг домати

500 г карфиол

500 мл олио

1-2 дафинови листа

3-4 скилидки чесън

1 люта чушка

копър

сол

Начин на приготвянe

Нарежете лука на полумесеци, сладката чушка – на парчета, морковите, доматите и обелените тиквички – на кубчета. Карфиола накъсайте на розички и го сварете в подсолена вода до готовност. Лютата чушка нарежете на ситно. Всички зеленчуци без карфиола задушете до готовност в олиото. 15 минути преди готовност добавете карфиола, чесъна, копъра, лютата чушка, дафиновия лист и посолете. Горещото рагу разпределете в купички, захлупете ги и го оставете да изстине.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц