Гювече със зелен фасул и кренвирши

Гювече със зелен фасул и кренвирши Лакомник

Апетитна, евтина и бърза идея за обяд

Гювече със зелен фасул и кренвирши
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. зелен фасул

2 кренвирша

2 яйца

1 глава лук

3 с.л. зехтин

1 ч.л. чубрица

сол на вкус

Начин на приготвянe

Фасулът се нарязва и се сварява за около 15-20 минути (може да се използва и готов фасул от консерва). Лукът се нарязва на дебели полумесеци. Запържва се за 10-15 минути на тих огън в предварително загретия зехтин като от време на време се разбърква. Добавят се нарязаните на малки кубчета кренвирши, чубрицата, солта и задушеният фасул. Разбърква се и се задушава още 2-3 минути на тих огън. Готовата смес се разпределя в гювечета и във всяко се оформя кладенче, в което се счуква по едно яйце. Пече се при температура 180-200 градуса, докато яйцето се изпече напълно.

Още по темата
Още по темата
Зелен фасул паприка
Сложете зеления фасул в тенджера с вода и гответе докато омекне на средна температура за 10-15 минути. След като е готово изцедете водата. През това време в голям...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц