Гювече със зелен фасул и кренвирши
Апетитна, евтина и бърза идея за обяд
Приготвяне
45 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Фасулът се нарязва и се сварява за около 15-20 минути (може да се използва и готов фасул от консерва). Лукът се нарязва на дебели полумесеци. Запържва се за 10-15 минути на тих огън в предварително загретия зехтин като от време на време се разбърква. Добавят се нарязаните на малки кубчета кренвирши, чубрицата, солта и задушеният фасул. Разбърква се и се задушава още 2-3 минути на тих огън. Готовата смес се разпределя в гювечета и във всяко се оформя кладенче, в което се счуква по едно яйце. Пече се при температура 180-200 градуса, докато яйцето се изпече напълно.
Още по темата
Сложете зеления фасул в тенджера с вода и гответе докато омекне на средна температура за 10-15 минути. След като е готово изцедете водата. През това време в голям...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп