Крехки и апетитни мръвки за обяд или вечеря
Нарежете месото на големи парчета. Лука, целината и морковите почистете и настържете на едро ренде. Счукайте чесъна. Запържете месото в малко олио, докато побелее, а след го извадете и сложете в чиния. В мазнината от месото запържете лука и чесъна, добавете морковите и целината, и всичко заедно запържете при постоянно бъркане, докато зеленчуците омекнат. След това върнете пърженото месо в тигана, налейте бирата и продължете да задушавате на умерена температура. По време на задушаването, ако е необходимо, доливайте от бульона, докато месото омекне напълно. Добавете червения пипер, мармалада, нарязаните печени чушки, риган и подправки на вкус, и разбъркайте добре. Намажете подходящ съд с малко олио и прехвърлете вътре задушеното месо със зеленчуците. Заравнете и пъхнете ястието да се пече в предварително загрята фурна на 200C, докато излишната течност се изпари.