Задушено ароматно телешко

Задушено ароматно телешко Лакомник

Крехки и апетитни мръвки за обяд или вечеря

Задушено ароматно телешко
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг телешко
3 глави лук
100 г целина
3 моркова
2-3 скилидки чесън
черен пипер
200 мл бира
риган
800 мл телешки бульон
100 г сладко от сини сливи
7-8 чушки
 

Начин на приготвянe

Нарежете месото на големи парчета. Лука, целината и морковите почистете и настържете на едро ренде. Счукайте чесъна. Запържете месото в малко олио, докато побелее, а след го извадете и сложете в чиния. В мазнината от месото запържете лука и чесъна, добавете морковите и целината, и всичко заедно запържете при постоянно бъркане, докато зеленчуците омекнат.  След това върнете пърженото месо в тигана, налейте бирата и продължете да задушавате на умерена температура. По време на задушаването, ако е необходимо, доливайте от бульона, докато месото омекне напълно. Добавете червения пипер, мармалада, нарязаните печени чушки, риган и подправки на вкус, и разбъркайте добре. Намажете подходящ съд с малко олио и прехвърлете вътре задушеното месо със зеленчуците. Заравнете и пъхнете ястието да се пече в предварително загрята фурна на 200C, докато излишната течност се изпари.

Още по темата
Още по темата
Задушено телешко с чушки и домати
Месото се измива, подсушава и се нарязва на парчета. Запържва се на силен огън в мазнина. Зеленчуците се нарязват на едро, а доматите се настъргват. Добавят се при...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц