Задушено телешко с праз лук и гъби

Задушено телешко с праз лук и гъби Лакомник
Задушено телешко с праз лук и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
80 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г телешко месо

1 стрък праз

1 стрък целина

2 скилидки чесън

2 моркова

1 шепа гъби

1 домат

1 люта чушка (по желание)

връзка магданоз

1 дафинов лист

100 г доматено пюре

олио

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете месото на кубчета, подправете със сол и черен пипер и запържете до златисто, извадете го и в същата мазнина запържете гъбите и ги извадете при месото. В мазнината запържете нарязания праз лук, чесъна, целината, домата, магданоза, моркова и задушете за 5 минути. Прибавете доматеното пюре и задушете за още минута. Сложете месото в йена, добавете гъбите, зеленчуците, разбъркайте и запечете до говност. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц