Задушено телешко със зеленчуци



Начин на приготвянe
Нарежете на малки кубчета месото и го запържете за 3-4 минути и го извадете. В същото олио запържете ситно нарязания лук, гъбите, прибавете едро нарязаните моркови и картофите. Запържете за 5-6 минути, добавете месото, подправете на вкус и сипете вода, за да покриете продуктите. Оставете на умерена температура да се задушават под капак за около 2 часа. Прибавете ситно нарязания домат и пасирания чесън. При необходимост доливайте още вода и оставете да се вари до готовност.
Още по темата

Лукът се нарязва на дребно и заедно с нарязаното на порции месо се задушава в част от мазнината. Когато лукът омекне, се прибавят разреденото в малко вода доматено...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп