Задушено телешко с брюкселско зеле

Задушено телешко с брюкселско зеле Лакомник
Задушено телешко с брюкселско зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
80 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г телешко месо

15 мл олио

2 глави лук

150 г моркови

150 г целина

сол на вкус

5 зърна бахар

1 ч.л. бяла горчица

1 ч.л. семена от кориандър

400 г брюкселско зеле

Начин на приготвянe

Нарежете месото на кубчета и го запържете до златисто, извадете. В същия тиган запържете нарязания на едро лук до омекване. Сложете месото в йена, отгоре лука, морковите и нарязаната целина. Залейте с вода, така че да покрие, подправете, покрийте и задушете на умерена температура. През това време почистете зелето, прибавете го към месото около 20-30 минути преди готовност.

Още по темата
Още по темата
Телешко печено с арпаджик
Месото се осолява и се слага в тавичка. Изчистения арпаджик, заедно с морковите, нарязани на колелца се нареждат около месото. Залива се с 1 ч.ч. гореща вода и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц