
Време е за крехки и сочни бирени мръвки




Начукваме пържолите и подправяме със сол и черен пипер. Запържваме в тиган с олио до образуване на червена коричка. Приготвяме марината като смесваме горчицата и соевия сос и овалваме пържолите в сместа. Налагаме обилно с кромид лук от двете страни и оставяме в хладилника да престои 10 часа. Изтръскваме лука от пържолите и ги подреждаме на дъното на глинен гювеч. В тиган с разтопеното краве масло задушаваме гъбите, морковите и пресния лук. Изсипваме ги върху пържолите. Слагаме целината, червения пипер и заливаме с бирата и една чаена чаша топла вода. Захлупваме и печем на умерена фурна около 1 час. В тиган препичаме брашното до порозовяване и разреждаме с 1/2 ч. ч. топла вода (пожелание бульон от гъби). Изливаме сместа в гювеча и поръсваме обилно с магданоз. Връщаме във фурната и печем още 15 минути.

