Пикантни свински пържоли под капак

Пикантни свински пържоли под капак Лакомник

Време е за крехки и сочни бирени мръвки

Пикантни свински пържоли под капак
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700  г свински вратни пържоли

400 г гъби печурки

300 г моркови

1 стрък целина

3-4 стръка магданоз

2 с.л. брашно

30 г краве масло

250 мл бира

4-5 стръка пресен лук

1 с.л. червен пипер (по желание лют)

черен пипер

сол на вкус

2-3 с.л. олио

гъбен бульон

За маринатата:

1 глава кромид лук

1 с.л. соев сос (тъмен)

1 с.л. горчица

За декорация:

резени лимон

маслини

магданоз

Начин на приготвянe

Начукваме пържолите и подправяме със сол и черен пипер. Запържваме в тиган с олио до образуване на червена коричка. Приготвяме марината като смесваме горчицата и соевия сос и овалваме пържолите в сместа. Налагаме обилно с кромид лук от двете страни и оставяме в хладилника да престои 10 часа. Изтръскваме лука от пържолите и ги подреждаме на дъното на глинен гювеч. В тиган с разтопеното краве масло задушаваме гъбите, морковите и пресния лук. Изсипваме ги върху пържолите. Слагаме целината, червения пипер и заливаме с бирата и една чаена чаша топла вода. Захлупваме и печем на умерена фурна около 1 час. В тиган препичаме брашното до порозовяване и разреждаме с 1/2 ч. ч. топла вода (пожелание бульон от гъби). Изливаме сместа в гювеча и поръсваме обилно с магданоз. Връщаме във фурната и печем още 15 минути. 

Още по темата
Още по темата
Панирани пържоли на фурна
Пържолите се начукват добре, посоляват се, поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно. Панировката се приготвя, като настърганият кашкавал се смесва с 2 с.л....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц