Винени телешки пържоли
Сгответе бързо и вкусно за обяд или вечеря
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пържолите се начукват и осоляват. Сланината се нарязва на малки късчета, които се слагат в тенджера, отгоре се подреждат пържолите и нарязаният лук на филийки. Задушават се в малко мазнина, докато се зачервят от двете страни. Отделно се запържва брашното в маслото, разрежда се с виното и се сипва към пържолите. Ястието се вари още 10-15 минути.
Още по темата
Посоляваме, поръсваме с черен пипер и лимонов сок начуканите леко пържоли. Изпържваме ги от двете страни в силно сгорещено масло, заливаме с вермут и прибавяме...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп