Задушени свински пържоли с гъби, зеленчуци и топено сирене

Задушени свински пържоли с гъби, зеленчуци и топено сирене Лакомник
Задушени свински пържоли с гъби, зеленчуци и топено сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Вяра Тулина, Вълчедръм
Лакомник Необходими продукти

1 кг свински пържоли
3-4 моркова
500 г гъби (може и повече)
3-4 чушки
1 малка глава кромид лук
1 кутия топено сирене на триъгълничета
3-4 скилидки чесън
300 мл бира
2-3 с.л. олио
1/2 пакетче масло
черен пипер
сол
1-2 с.л. вегета

Начин на приготвянe

Свинските пържоли се овкусяват със сол и черен пипер и се заливат с олиото и половината бира. Престояват няколко часа в хладилника. След като са се мариновали, се подреждат в тава. Топеното сирене се нарязва на тънки филийки и се поставя върху пържолите. Гъбите се нарязват на филийки и се слагат върху пържолите. Отгоре се поставят морковите, нарязани на тънки дълги парченца около 4 см и чушките, също нарязани по този начин. Скилидките чесън се нарязват на тънки парченца и се поставят при зеленчуците, а лукът - нарязан на много ситно или смлян. Всичко се поръсва с черния пипер, вегетата и ако е необходимо, се добавя сол. Маслото се нарязва на парченца и се поставя отгоре. Залива се с получената марината и останалата бира (може да се добави още малко бира вместо вода). Отгоре се завива с фолио и се пече около 1 час и половина при температура 220 градуса (или до готовност на месото).

Същата рецепта приготвям и с пилешки пържоли, но се пече по-малко време.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц