Свинските пържоли се овкусяват със сол и черен пипер и се заливат с олиото и половината бира. Престояват няколко часа в хладилника. След като са се мариновали, се подреждат в тава. Топеното сирене се нарязва на тънки филийки и се поставя върху пържолите. Гъбите се нарязват на филийки и се слагат върху пържолите. Отгоре се поставят морковите, нарязани на тънки дълги парченца около 4 см и чушките, също нарязани по този начин. Скилидките чесън се нарязват на тънки парченца и се поставят при зеленчуците, а лукът - нарязан на много ситно или смлян. Всичко се поръсва с черния пипер, вегетата и ако е необходимо, се добавя сол. Маслото се нарязва на парченца и се поставя отгоре. Залива се с получената марината и останалата бира (може да се добави още малко бира вместо вода). Отгоре се завива с фолио и се пече около 1 час и половина при температура 220 градуса (или до готовност на месото).
Същата рецепта приготвям и с пилешки пържоли, но се пече по-малко време.