Задушена леща

Вкусна и лесна за приготвяне леща


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Лещата се залива с вода и се вари на тих огън. Прецежда се, като водата се запазва.
В отделен съд се сгорещява олиото. Прибавят се ситно нарязаният праз и магданоз. Посолява се и се поръсват с черен пипер, дафинов лист и брашно. Добавя се сварената леща. Съдът се покрива с капак и се разтърсва. Задушава се 10 минути, като се добавя по малко от водата. При поднасянето задушена леща се подправя с чубрица и оцет на вкус.
Още по темата

Зелето се нарязва на ивици и се залива с гореща вода. Оставя се да ври 2-3 минути и се отцежда. Нарязания лук се задушава в олиото,прибавя се зелето и се залива с...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп