Пасирана леща

Пасирана леща Лакомник

Невероятна рецепта с гарантирано вкусен резултат

Пасирана леща
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 г шунка

300 г леща

120 г кисело мляко

500 мл бульон

1 чушка

портокалова кора

1 с.л. зехтин

2 скилидки чесън

1 глава кромид лук

магданоз

сол

дафинов лист

мащерка

2 зърна карамфил

Начин на приготвянe

Задушете в мазнината за 5 минути нарязаните на кубчета шунка, чушка и счукания чесън. Поставете подправките и малко от настърганата на ситно портокалова кора. Щом поомекне всичко, добавете лещата, бульона и 1 л вода. Когато кипне, намалете огъня. Извадете шунката и пасирайте супата на пюре. Добавете магданоза, солта и пипера. Гарнирайте супата с кисело мляко, крутони и шунка.

Още по темата
Още по темата
Супа топчета от леща
Морковите и целината се обелват и се нарязват на филийки. Чесънът се наситнява. Зеленчуците се запържват в зехтина, докато омекнат леко. Налива се бульонът, прибавят...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц