Задушено червено зеле

Задушено червено зеле Лакомник
Задушено червено зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Красимира Петрова
Лакомник Необходими продукти

1 глава червено зеле

1-2 глави лук

1 с.л. брашно

1/2 ч.ч. олио

4 с.л. червено вино

сол

лимонов сок

Начин на приготвянe

Зелето се нарязва на ивици и се залива с гореща вода. Оставя се да ври 2-3 минути и се отцежда. Нарязания лук се задушава в олиото,прибавя се зелето и се залива с водата от варенето на зелето. Ястието се вари около 1 час. След това се прибавя размитото в малко вода брашно, виното, лимонов сок и сол на вкус. Оставя се да ври още 30-40 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц