Елда със свинско



Приготвяне
40 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарежете свинското и го запържете, прибавете ситно нарязаните моркови и лук, добавете лютеницата, кетчупа, подправете и разбъркайте. Ако е твърде гъсто добавете малко гореща вода и задушете до готовност. Запържете в отделен съд елдата за 2 минути и залейте с гореща вода, така че да покрие два пръста над елдата. Подправете и оставете да се вари за 15 минути. Сложете елдата в чиния, отгоре месото със соса и сервирайте.
Още по темата

Елдата се вари във водата, докато набъбне и зърната се разпукнат. След което се измива и пасира до получаването на хомогенна смес. Сушените домати се нарязват на...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп