Гъби с бяло вино и дробчета

Чудни пилешки дробчета, чиито апетитен вкус ще ви накара да ги изядете


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Пилешките дробчета се измиват на течаща вода през гевгир. Празът се почиства. Бялата му част се реже много на ситно. Маринованите гъбки се отцеждат от течността. Взема се дълбок тиган с по- широко дъно или тенджера. Слага се свинска мас. Съдът се поставя на включен котлон. Първо се запържва празът за 5 минути. После се добавят дробчетата, щипка сол, 1 с.л. мед, индийско орехче и бяло вино. Продуктите се разбъркват. След като се поизпари течността, се добавят гъбките и 1/2ч.ч, вода. Ястието се задушава на кротък огън, 10 минути. Поръсва се със сух, стрит риган. Поднася се топло.
Още по темата

Нарежете на хапки дробчетата и го разбъркайте с ½ с.л. горчица и ½ от лимоновия сок. Оставете в хладилник за 1 час. След това го сварете на водна баня за...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп