Бирена яхния с телешко месо

Питателна и ароматна рецепта, която ще допълни вкусното ухание на масата ви


Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарязаното на порции месо се задушава в маслото. Добавят се нарязаният лук, брашното и се пържи до златисто. Накрая се поръсва с червения пипер, разбърква се, посолява се, добавя се дафиновият лист и се залива с бирата. Когато се изпари, се долива с малко вода. Яхнията се вари на тих огън до готовност на месото. Поднася се върху канапе от сварен ориз и се поръсва с малко пресен магданоз.
Още по темата

Нарязват се на ситно лукът и чушката и се задушават в олиото и малко вода. Когато омекнат, се прибавя и нарязаното месо и се запържва до зачервяване. Подправя се със...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп