Бирена яхния с телешко месо

Бирена яхния с телешко месо Лакомник

Питателна и ароматна рецепта, която ще допълни вкусното ухание на масата ви

Бирена яхния с телешко месо
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г телешко месо

1/2 пакетче масло

1 с.л. брашно

1 глава лук

1/2 ч.ч. бира

1 дафинов лист

сол

черен пипер

червен пипер

2 ч.ч. сварен ориз

магданоз 

Начин на приготвянe

Нарязаното на порции месо се задушава в маслото. Добавят се нарязаният лук, брашното и се пържи до златисто. Накрая се поръсва с червения пипер, разбърква се, посолява се, добавя се дафиновият лист и се залива с бирата. Когато се изпари, се долива с малко вода. Яхнията се вари на тих огън до готовност на месото. Поднася се  върху канапе от сварен ориз и се поръсва с малко пресен магданоз.

Още по темата
Още по темата
Пуешка яхния с картофи
Нарязват се на ситно лукът и чушката и се задушават в олиото и малко вода. Когато омекнат, се прибавя и нарязаното месо и се запържва до зачервяване. Подправя се със...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц