Пилешка добруджанска яхния
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
5
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Бутчетата се запържват леко в горещо олио, след което се изваждат и в същия съд около 30 минути се задушават нарязаният на филийки лук, обелените главички арпаджик и нарязаните на кръгчета червени чушки.
Прибавя се брашното и се запържва 5-10 минути. Поръсва се с червен пипер, разбърква се и се разрежда с 1 л гореща вода.
В същия съд се слагат ситно нарязаните червени домати, черният пипер на зърна, дафиновият лист и чубрицата. Пилешките бутчета се слагат при зеленчуците и ястието се задушава във фурна (180°С) около 1 час. Когато стане готово, се поръсва със ситно нарязания магданоз.
Още по темата
Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете всички зеленчуци в тава и ги подправете със сол на вкус, разбъркайте с ръце, разпределете ги равномерно и залейте с 1 ч.ч....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп