Гръцка супа

Невероятна рецепта с гарантирано вкусен резултат


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарежете пилешкото месо и го сварете в бульона с лимоновия сок, сол и черния пипер на вкус. След това се добавя ориза и се разбърква, огъня се намаля и се оставя да къкри до омекване на ориза. Междувременно запържете лука в маслото. Добавете брашното и разбъркайте. Оставете да се готви за 5-10 минути. Разбийте жълтиците и добавете брашнената смес и 1 ч.ч. от пилешкия бульон като разбърквате. Супата се маха от котлона и постепенно се прибавя яйчената смес, като се разбърква постоянно. Овкусете с босилек, сол и черен пипер на вкус. Сервирайте с прясно изпечен хляб.
Още по темата

Нарежете тиквичките и чесъна. Сложете зеленчуците в тенджера с вода, заедно с пилешкия бульон. Сварете до пълното им омекване. Оставете добре да изстинат във...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп