Глазирани пилешки бутчета с краставица

Вкусна вечеря с диетично пилешко в приятен сос


Приготвяне
2 часа
Порции

4

Начин на приготвянe
Сложете в тенджера бутчетата с дафиновия лист и залейте до горе с вода. Оставете да кипнат за 1 час, като отнемате пяната. След като са готови изхвърлете бульона. През това време нарежете на тънки кръгчета краставицата и ги сложете в купа с ледена вода. Оставете ги да престоят за 1 час в хладилник и изцедете водата. Смесете соевия сос и меда и намажете бутчетата от всички страни. Запечете пилето на грил до златисто. Сервирайте, като гарнирате с краставиците, прибавите джинджифил и поръсите със сусам.
Още по темата

Пасирайте пилешкото месо заедно със сушените плодове и орехите, така че да получите кайма. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.
Разрежете месото на 2 и го...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп