Свински бут по селски

Свински бут по селски Лакомник
Свински бут по селски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

3 кг свински бут

1,5 кг лук

500 г галета

3 ч.л. захар

½ ч.л. ким

½ ч.л. червен пипер

½ ч.л. черен пипер

сол

1 к.ч. червено вино

4-5 с.л. сметана

Начин на приготвянe

Излишната тлъстина от месото се стопява. Месото се начуква и се намазва със смес от червен пипер, ким и сол. В стопената мазнина се запържва нарязаният на филийки лук. Осолява се и върху него се слага месото, и се пече 1 час. Обръща се и се полива с малко гореща вода и соса от печенето. Полуопеченото месо се овалва в смес от галета, захар, черен пипер, слага се отново в тавата и се пече още 1 час. Изпеченото месо се изважда и сосът се претрива и разрежда с виното и сметаната. Месото се поднася полято със соса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц