
Страхотно допълнение за следобедното кафе




Брашното се пресява над пластмасова купа. Свинската мас се загрява за 1 минута в микровълнова печка. Към нея се добавят солта и захарта. Разбърква се да се разтворят съставките в горещата мас, след което се излива в средата на купата с брашно. Добавя се сухото вино, което трябва да е със стайна температура. Замесва се меко тесто, което се събира на топка. Разделя се на две или три топки. Фурната се включва да загрява. От всяка топка се разточва кора с дебелина половин сантиметър /може и по тънко/. Реже се на не много големи триъгълници. В средата на всеки се слага по 1 вишна. Навиват се на руло като се тръгва от дългата страна към върха. По този начин те заемат формата на кифлички. Подреждат се в тавичка за печене. Пекат се до порозовяване. Овалват се още топли в пудрата захар и канела. Консумират се на следващият ден.

