Вишневи кифлички

Вишневи кифлички Лакомник

Страхотно допълнение за следобедното кафе

Вишневи кифлички
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. бяло сухо вино

1 ч.ч. свинска мас

1 ч.л. сол

1 ч.л. захар

3 ч.ч. брашно

1 ванилия

1 ч.ч. вишни от домашно сладко

100 г пудра захар

канела

Начин на приготвянe

Брашното се пресява над пластмасова купа. Свинската мас се загрява за 1 минута в микровълнова печка. Към нея се добавят солта и захарта. Разбърква се да се разтворят съставките в горещата мас, след което се излива в средата на купата с брашно. Добавя се сухото вино, което трябва да е със стайна температура. Замесва се меко тесто, което се събира на топка. Разделя се на две или три топки. Фурната се включва да загрява. От всяка топка се разточва кора с дебелина половин сантиметър /може и по тънко/. Реже се на не много големи триъгълници. В средата на всеки се слага по 1 вишна. Навиват се на руло като се тръгва от дългата страна към върха. По този начин те заемат формата на кифлички. Подреждат се в тавичка за печене. Пекат се до порозовяване. Овалват се още топли в пудрата захар и канела. Консумират се на следващият ден.

Още по темата
Още по темата
Какаови кифлички
Смесваме водата, захарта, маслото, какаото и ванилиите, докато се разтопят захарта и маслото. Оставяме сместа да се охлади. След това прибавяме 2...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц