Варени кюфтенца с млечен сос
Зарадвай близките си с нещо ново, вкусно и различно
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Каймата се омесва с яйцето, солта, накиснатия и изстискан хляб, 1-2 с.л. мазнина и ситно нарязания магданоз. Оформят се малки кюфтета, овалват се в брашно и се оставят за около 30 минути. Топчетата се пускат във вряла вода, която е подсолена и 3 с.л. мазнина. Варят се 30 минути, изваждат се и се подреждат в чиния. Отделно се разбива киселото мляко с яйцата и се прибавя към соса, в който са сварени кюфтенцата. Получава се гладък сос, с него се заливат кюфтенцата. Отгоре се заливат с малко мазнина с червен пипер. Сервирайте със салата по желание.
Още по темата
Нарязваме на ситно и претриваме със сол спанака. Сваряваме картофите, смесваме ги със спанака, добавяме яйцата, сол, ситно нарязан копър, малко счукан чесън и черен...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп