




Натрошете бисквитите на трохи и ги смесете с разтопеното масло и ½ ч.ч. топло мляко. Разбъркайте добре до еднородна смес и поставете във форма за печете с диаметър 22 см. Оставете сместа в хладилник за стегне.
През това време направете крема като разбиете изварата, захарта и сметаната до еднородна смес. Пасирайте боровинките на пюре. Разделете сместа с изварата на 2 части, като едната трябва да е по-малка от другата. В по-малката прибавете пюрето от боровинки и разбъркайте. Разтворете желатина в малко количество вода. Загрейте малко масло в тенджера и прибавете желатина, като бъркате докато напълно се разтвори. Разделете желатиновата смес на две и прибавете към двете части крем.
Извадете тестото от хладилника и започнете да слагате от кремовете върху него, като редувате един път едната смес, след това другата смес, трябва да се получи като зебра, червено и бяло. Поставете тортата в хладилник да стегне добре и сервирайте.

