




Фурната се загрява до 180 градуса. Жълтъкът на яйцето се отделя от белтъка и се разбива. Жълтъкът се разбива с 2 с. л. топла вода и захар. В жълтъчената смес се прибавя разбития белтък. В брашното се прибавя бакпулвера и се разбърква бързо с готовата смес.
Получената смес се слага върху пергаментова хартия в кексова форма с диаметър 26 см. и внимателно се заглажда отгоре. Пече се 10 минути, след което се отстранява от формата.
През това време желатина сложете желатина да попие в не голямо количество хладка вода. След това прибавете изварата. Малко количество от изварата се разбърква със сметаната. Готовият крем се поставя в хладилника за 15 мин. След като крема започва да се сгъстява се прибавя останалото количество сметана.
Бисквитената маса се поставя върху табла или голяма чиния с пергаментова хартия. Сложете крема и загладете от всички страни. Тортата се поставя за 4 часа в хладилник.
Манговият нектар се смесва с желето, прибавя се захарта и се бърка през цялото време до като кипне. Снема се от огъня и се оставя да се охлади. Получената заливка равномерно се разпределя равномерно върху крема и основата на тортата и се слага в хладилник. След около 60 мин. Тортата внимателно се разрязва на порционни парчета.
