Торта „Гараш”

Торта „Гараш” Лакомник
Торта „Гараш”
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

За един блат:

120 г смлени орехи

120 г пудра захар

5 неразбити белтъка

2 с. л. брашно

 За крема:

 150 г масло

150 г пудра захар

3 жълтъка

40 г какао

 За глазурата:

 5 с. л. захар

2 с. л. какао

1 яйце

Начин на приготвянe

Блатовете се приготвят, като се разбъркват всички продукти внимателно. Не се разбива с миксер! Изпичат се два блата. Кремът се приготвя, като се разбиват с миксер жълтъците, към тях се прибавя размекнатото масло, какаото и пудрата захар. Кремът е за двата блата. Глазурата се приготвя, като се смесват захарта, какаото и яйцето. Слагат се на слаб огън и се бъркат, докато се получи каша. Първият блат се намазва с половината от крема, слага се вторият блат и се покрива с останалия крем. Тортата се слага в хладилник да стегне и след това се залива глазурата. Поставя се пак в хладилник.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц