Лимонова торта
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се лимоновата кора и брашното. Тестото се изсипва в тортена форма, застлана с намаслена хартия, и се пече в умерена фурна. Жълтъкът за крема се разбива със захарта. Прибавят се водата, брашното, сокът и настърганата кора на лимона. Сместа се вари на слаб огън до сгъстяване. Оставя се да изстине, като се бърка от време на време. Изстиналия блат се разрязва на два блата, които се поръсват със сироп, приготвен от захарта и водата. Слепват се с част от крема и останалият крем се намазва отгоре и отстрани на тортата.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп