Бирен хляб с маслини

Изкусително предложение за домашен хляб


Начин на приготвянe
Брашното се пресява с бакпулвера и се поставя в купа. Към него се добавят захарта и солта и сместа се разбърква. На тънка струйка се добавя бирата при непрекъснато бъркане. Щом се получи хомогенна смес, се добавят нарязаният на ситно магданоз, а също и нарязаните черни маслини. На дъното и стените на правоъгълна дълбока форма за кекс се постила хартия за печене така, че краищата на хартията да стърчат. Маслото се разтопява и половината от него си изсипва и разпределя във формата. Отгоре се изсипва кексовата смес и се разстила равномерно с помощта на шпатула. Върху нея се разпределя останалото масло. Хлябът с маслини се пече около час при температура 180 градуса.
Още по темата

Фурната се загрява на 200 С. Маслото се разтопява. Отделно в голяма купа се разбъркват двата вида брашно, бакпулверът, содата и солта. Сипват се киселото...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп