Баница с кисело зеле

Традиционна и вкусна зимна рецепта от българската кухня


Приготвяне
50 минути
Порции

8

Начин на приготвянe
В купа разбийте яйцето със сол, прибавете содата, киселото мляко и лъжица по лъжица прибавяйте брашното и разбърквайте добре, докато тестото стан меко.
Нарежете зелето на тънки сламки и го разбъркайте ситно нарязания копър и кимион. Загрейте маслото и запържете зелето за 5 минути, покрийте с капак, сипете малко вода и задушете, докато омекне.
Сипете половината от тестото в тава, сложете от плънката и покрийте с останалото масло и намажете с жълтък. Поръсете с олио или масло и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 40 минути.
Още по темата

Загрейте олиото и задушете лука, добавете каймата. Разбъркайте добре и добавете домата и подправките. Отделно задушете в малко масло гъбите за 2-3 минути на средно...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп