Баница с гъби и кайма

Баница с гъби и кайма Лакомник
Баница с гъби и кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
ПИК
Лакомник Необходими продукти

1 пакет кори за баница

250 г кайма

250 г гъби от буркан

150 г кашкавал

4 яйца

2 с.л. олио

250 мл газирана вода

125 г масло

1/2 глава лука

2 с.л. домат, пасиран

черен пипер на вкус

кимион на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте олиото и задушете лука, добавете каймата. Разбъркайте добре и добавете домата и подправките. Отделно задушете в малко масло гъбите за 2-3 минути на средно силен огън и ги добавете към сместа с каймата. Настържете вътре и кашкавала.

В намаслена тава наредете 1/3 от корите сложете отгоре половината плънка. Сложете още 1/3 от корите и отгоре останала плънка. Завършете с останалите кори. Разбийте яйцата с газираната вода. Маслото нарежете на парченца и ги наредете равномерно върху баницата. Залейте със сместа с яйцата цялата баница. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса около 20 минути или до получаване на златист цвят.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц