Баница с праз лук и месо от готови кори

Баница с праз лук и месо от готови кори Лакомник

Богат зимен вариант на любимата рецепта

Баница с праз лук и месо от готови кори
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма

3 стръка праз

1 пакет кори за баница

3 яйца

250 мл газирана вода

50 г масло

сух босилек

черен пипер

Начин на приготвянe

Каймата се размива с малко вода, бърка се, докато стане на каша и се задушава заедно със ситно нарязания праз, докато сместа се сгъсти. След като се свали от огъня, плънката се подправя с черен пипер, сол и босилек. Върху намаслена тава се разстилат две кори, отгоре се поръсва плънка и т.н. Най-отгоре се поставя цяла кора. Баницата се нарязва и се залива с горещото масло, газираната вода и разбитите яйца. Пече се двайсетина минути в предварително загрята силна фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц