Баница със спанак и сирене



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Спанакът се измива, нарязва се и се задушава с малко сол и вода. Изцежда се от водата и се прибавя към сиренето. Слагат се 2-3 супени лъжици мазнина, яйцата и настъргания лук. Замесва се тесто от прясното мляко, останалата мазнина, содата, сол и брашно колкото поеме. Тестото трябва да е омесено добретака че да може да се разточи. Разделя се на две части, всяка от които се разточва на кора в формата на тавата, в която ще се пече баницата. Едната кора се слага в намазаната с олио тава. Разстила се равномерен пласт от плънката и се покрива с другата кора. Двете кори се слепват с пръсти, за да не се отворят. Баницата се поръсва с мазнина и се пече в умерена фурна до златисто.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп