Баварски сладкиш със стафиди
Невероятен сладкиш, а рецептата е икономична
Приготвяне
70 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разбиваме прясното мляко с жълтъците, солта, захарта и ванилията. Пстепенно добавяме брашното като бъркаме непрекъснато. Заливаме стафидите с топла вода за 10 минути, подсушаваме и ги добавяме към тестото. Разбиваме белтъците на сняг, внимателно ги прибавяме към тестото и разбъркваме. Разтопяваме маслото в тиган, изливаме тестото в него и печем 20 минути в предварително загрята на 200С фурна. След това изваждаме и поставяме върху умерено загрят котлон, обръщаме и запържваме от другата страна. Нарязваме горещия сладкиш направо в тигана, поръсваме с пудра захар, оставяме 2-3 минути да поеме и сервираме.
Още по темата
Млякото се смесва с малко захар и ванилията. Кипва се и се маха от огъня. Жълтъците се разбиват много добре с останалата захар и се прибавят към кипнатото мляко...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп