Баварски крем

Фин, изискан и с незабравим вкус


Приготвяне
45 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Жълтъците се разбиват със захарта, докато станат пухкави. Налива се млякото. Сместа се изсипва в купа, която се поставя в дълбок съд с кипяща вода, без да допира дъното му (водна баня). Разбива се с телена бъркалка и се вари до получаване на лек крем. Желатинът се накисва във вода и след това се прибавя към горещия крем. Разбърква се, докато се разтвори. Прибавя се ванилията. Кремът се оставя да се охлади. Сметаната се разбива на сняг и се размесва с охладения крем. Кремът се налива в стъклени или порцеланови чаши или купички и се оставя в хладилник за няколко часа, за да се стегне. Декорира се по желание.
Още по темата

В част от млякото се разбиват жълтъците и нишестето и се прибавят към кипящото мляко. Вари се около 10 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от огъня, изчаква се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп