Една наистина лесна и вкусна рецепта за неделен сладкиш
На блатовете:
Всички продукти се удвояват , защото са ни необходими 2 блата. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтиците се разбиват със захарта на сняг. Добавят се жълтъците, какаото и брашното, разбъркано с бакпулвера. Разделяме сместа на две и изпичаме два блата на температура 180 градуса.
На крема:
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се малко мляко, след това брашното и останалото мляко, като се разбърква до получаване на хомогенна смес. Вари се до сгъстяване, като се бърка непрекъснато. Маха се от котлона и се добавя желатина, предварително разтопен на водна баня. След като крема изстине напълно, се добавя разбитата сладкарска сметана.
Сглобяване на тортата:
Във форма за торта с подвижен ринг, се поставя единият блат. Леко се сиропира с предварително приготвения сироп от 1 чаша вода, 1/2 чаша захар и 1/2 капсула ромова есенция. Отгоре се маже с крем. Върху него се редят бишкотите, потопени леко в сиропа. Отново се маже с крем. Поставя се втория блат, който също леко се сиропира и цялата торта се маже с останалия крем. Отстрани и отгоре се украсява със смлени орехи и цветни кокосови стърготини.