Баварски кекс

Чудесен десерт, които може да си хапваш по всяко време с чаша кафе


Начин на приготвянe
Разбиваме мекото масло със захарта до побеляване и прибавяме жълтъците един по един. Добавяме орехите, наситнените смокини, настърганата лимонова кора и пресятото с бакпулвера брашно. Размесваме добре и добавяме разбитите на сняг белтъци, като разбъркваме внимателно, за да не спаднат. Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно форма и го печем в предварително загрята умерена фурна до готовност.
Още по темата

Разбиваме прясното мляко с жълтъците, солта, захарта и ванилията. Пстепенно добавяме брашното като бъркаме непрекъснато. Заливаме стафидите с топла вода за 10...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп