Щрудел с плънка от ябълки



Приготвяне
60 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Ябълките се настъргват на ренде и към тях се прибавят сухара, орехите, захарта, канелата и стафидите. Всичко се разбърква добре и това е за плънката. В тава намазана с мазнина се слагат по 2-3 кори, които се напръскват с мазнина и отгоре се поставя част от плънката. Корите се редят както при наложена баница. След това отново се слагат 2-3 кори и плънка и така докато се свършат корите. Щрудела се пече в умерено силна фурна. След като изстине, нарежете го и го поръсете с пудра захар. По-ваше желание може да се приготви и лек захарен сироп и да се сиропира.
Още по темата

Размразете тестото на стайна температура и го разточете, като поръсите с брашно. Загрейте фурната до 220 градуса.
Сложете парченца масло и поръсете със захар....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп