Щрудел с френско грозде
Приготвяне
60 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Размразете тестото на стайна температура и го разточете, като поръсите с брашно. Загрейте фурната до 220 градуса.
Сложете парченца масло и поръсете със захар. Поръсете с бадемите и меда. Нарежете бананите по дължина и ги наредете пак по дължина в единия край на тестото, завийте така че да ги покриете, сложете ред от гроздено и завийте на руло.
Сложете щрудела в намаслена тава, поръсете със захар и сусам, може и канела по избор, намажете с олио и с разбития жълтък. Запечете за 20 минути до готовност.
Още по темата
В дълбок съд се слагат брашното, гриста, 1 ч.ч. захар, бакпулвер, ванилия и се разбърква добре. Ябълките се обелват и настъргват на едро ренде, прибавя се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп