Щрудел с френско грозде

Щрудел с френско грозде Лакомник
Щрудел с френско грозде
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 бутер тесто

2 банана

3 с.л. мед

1 ч.ч. френско грозде

3 с.л. бадемови люспи

3 с.л. захар

1 жълтък

1 с.л. сусам

1 с.л. олио

100 г масло

Начин на приготвянe

Размразете тестото на стайна температура и го разточете, като поръсите с брашно. Загрейте фурната до 220 градуса.

Сложете парченца масло и поръсете със захар. Поръсете с бадемите и меда. Нарежете бананите по дължина и ги наредете пак по дължина в единия край на тестото, завийте така че да ги покриете, сложете ред от гроздено и завийте на руло.

Сложете щрудела в намаслена тава, поръсете със захар и сусам, може и канела по избор, намажете с олио и с разбития жълтък. Запечете за 20 минути до готовност.

Още по темата
Още по темата
Щрудел с грис и ябълки
В дълбок съд се слагат брашното, гриста, 1 ч.ч. захар, бакпулвер, ванилия и се разбърква добре. Ябълките се обелват и настъргват на едро ренде, прибавя се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц