Щрудел с круши

Щрудел с круши Лакомник

Евтин десерт с изкусителен аромат само за 30 минути

Щрудел с круши
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 кг круши

1 пакет точени кори, фини

1/2 чаша стафиди

2 с.л. коняк

7 с.л. масло

1/4 чаша галета

1/4 чаша бяла захар, плюс 2 супени лъжици

1/3 чаша едросмлени орехи

1/4 ч.л. канела

1/8 ч.л. сол

2 с.л. лимонов сок

 

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 220 градуса.

Смесете стафидите и коняка и оставете да заври на средно силен огън и да ври 1 минута.

Разтопете 1 с.л. масло на средно силен огън, добавете галетата и разбърквайте енергично докато галетата стане златиста на цвят - около 2 минути.

Разрежете крушите големи парченца. Отцедете стафидите и ги смесете с крушите и галетата, добавете захарта, орехите, канелата, солта и лимоновият сок и разбъркайте добре. Разделете пълнежа на две равни части.

Разтопете и останалото масло. Поставете на плот една кора, напръскайте с разтопеното масло и една лъжица захар. Повторете същото с още 4 кори. Разположете пълнежа във вид на дебела лента в центъра на кората. Сгънете късите страни на корите върху пълнежа. Сложете щрудела в намаслена тавичка. Отгоре намажете с масло и поръсете със захар. Повторете цялата процедура още веднъж, за да направите и втория щрудел. Набодете на места с вилица. Печете 15 минути или до златисто. 

Още по темата
Още по темата
Ябълков щрудел с орехи
Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете ябълките с орехите, галетата, канелата, ванилията и разбъркайте добре. Намажете кора с разтопено масло, обърнете и намажете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц