
Евтин десерт с изкусителен аромат само за 30 минути




Загрейте фурната до 220 градуса.
Смесете стафидите и коняка и оставете да заври на средно силен огън и да ври 1 минута.
Разтопете 1 с.л. масло на средно силен огън, добавете галетата и разбърквайте енергично докато галетата стане златиста на цвят - около 2 минути.
Разрежете крушите големи парченца. Отцедете стафидите и ги смесете с крушите и галетата, добавете захарта, орехите, канелата, солта и лимоновият сок и разбъркайте добре. Разделете пълнежа на две равни части.
Разтопете и останалото масло. Поставете на плот една кора, напръскайте с разтопеното масло и една лъжица захар. Повторете същото с още 4 кори. Разположете пълнежа във вид на дебела лента в центъра на кората. Сгънете късите страни на корите върху пълнежа. Сложете щрудела в намаслена тавичка. Отгоре намажете с масло и поръсете със захар. Повторете цялата процедура още веднъж, за да направите и втория щрудел. Набодете на места с вилица. Печете 15 минути или до златисто.

